Stadsdistributie

In onze binnenstad barst het van de leuke winkels en gezellige horeca. Maar die bedrijven moeten ook bevoorraad worden en dat kan bij bewoners voor overlast zorgen. Denk aan verkeersopstoppingen of aan problemen op het gebied van luchtkwaliteit en milieubelasting. Maar ook bezoekers van de binnenstad kunnen last hebben van de stadsdistributie. Hoe vinden bewoners en ondernemers samen een middenweg?

Stadsdistributie: Project van meerdere partijen

Samen met andere lokale partijen besloten we om aan de slag te gaan met de stadsdistributie. Dat doen we samen met de ondernemers van Platform Binnenstad Arnhem, milieuspecialisten en luchtwachters, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem.

Onze doelen

We willen advies geven over hoe de stadsdistributie in onze binnenstad het beste geregeld kan worden.

● Ook willen we ervoor zorgen dat ons advies uitgevoerd gaat worden. Daarom betrekken we de lokale partijen al tijdens het onderzoek en organiseren we een symposium.

Onze aanpak

We onderzoeken welke lessen we kunnen leren van andere steden, bijvoorbeeld van de Stichting Stadslogistiek Stedendriehoek (S3H) in Zutphen en de gemeente Nijmegen.

● We voeren een goederenstroomonderzoek en een stakeholderonderzoek uit.

● Alle uitkomsten en ons advies presenteren we op een symposium.

● Daarna volgt de eindrapportage.

Groene Rijders in de binnenstad

Een stap die nu al is gezet is om in de binnenstad gebruik te maken van de Groene Rijders. Hierdoor zijn er minder vrachtwagens en busjes nodig voor de stadsdistributie. Bovendien rijden de Groene Rijders alleen CO2-neutrale voertuigen en proberen ze zoveel mogelijk goederen gebundeld de stad in de rijden. Wij zijn blij met deze ontwikkeling! Lees meer op de website van de Groene Rijders.

Wil je meer weten?

Op dit moment loopt het project nog. Zodra er meer nieuws is, zullen we dat delen op de pagina Nieuws of in de Binnenstadskrant. Wil je graag meer weten of je inzetten voor dit project? Dan mag je altijd contact opnemen en ben je van harte welkom!