Samenwerking met ondernemers

In de binnenstad zitten natuurlijk veel winkels en horecagelegenheden. Zij zijn onze buren. Daarom is het belangrijk om goed met elkaar om te gaan en in gesprek te blijven. Om die reden neemt Arnhem6811 deel aan het Platform Binnenstad Arnhem. Hierin vertegenwoordigen wij de belangen van de bewoners.

Het Platform Binnenstad Arnhem

Het Platform Binnenstad Arnhem (PBA) is een samenwerking van Ondernemers Kontakt Arnhem, City Centrum Arnhem, Koninklijke Horeca Nederland Arnhem/Renkum, Hotel Overleg Regio Arnhem, Groot Winkelbedrijf Arnhem, Cultuur Netwerk Arnhem en Vereniging van Eigenaren Citycenter Arnhem. Zij werken nauw samen met de gemeente Arnhem, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en ons als bewonersplatform. 

Wat is het doel van het PBA?

Doel van het PBA is om projecten en activiteiten op te zetten, die bijdragen aan een positief klimaat voor ondernemers. Onze binnenstad moet een economisch aantrekkelijke plek zijn. Voor bewoners moet het een prettige leefomgeving om te wonen en tegelijkertijd een bruisende binnenstad voor bezoekers. Daarom onderzoeken we ook de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een huisarts, tandarts of buitensportlocatie.

Wat is er al bereikt?

Met het Groenplan sloegen ondernemers, bewoners en de gemeente de handen ineen om de binnenstad steeds meer te vergroenen.

 We zetten de gastvrijheidsverkiezing op, waarbij bewoners en ondernemers samen plannen maakten om hun straat of plein gastvrijer te maken.

Betrokken bij werkgroepen

Als bewonersplatform gaan wij regelmatig in gesprek met de ondernemers en andere partijen van het PBA. Daarbij laten wij de stem van de bewoners horen en komen wij op voor onze belangen. Bij het PBA zijn zes werkgroepen en daarin zijn wij ook vertegenwoordigd:

1. Bereikbaarheid en parkeren

2. Ruimtelijke ontwikkeling

3. Innovatief en collectief

4. Openbare ruimte

5. Cultuur en evenementen

6. Marketing en communicatie

Wil je meer weten?

Vind je het leuk om meer te horen over onze samenwerking met ondernemers en het PBA? Of heb je bepaalde vragen die wij kunnen meenemen in een werkgroepoverleg? Dan horen wij heel graag van je. Neem contact met ons op en we zullen zo snel mogelijk reageren!