Over ons.

Samen met de bewoners, zetten we ons in om wonen in de binnenstad van Arnhem fijn te maken en houden. Samen ontplooien we activiteiten vanuit de thema’s wonen, veiligheid, groen, onderhoud, zorg en welzijn. Het platform Arnhem 6811 stelt de binnenstadbewoners centraal en is faciliterend. We betrekken en stimuleren bewoners mee te doen aan een mooie binnenstad.

We zijn na de succesvolle bewonersbijeenkomst van 11 april 2015 met een aantal zaken aan de slag gegaan:

Dit kan op allerlei manieren:

  • Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor de politiek als het gaat om zaken als de wijziging van het bestemmingsplan of de parkeertarieven.
  • Het platform is een spin in het web tussen de bewoners, de organisaties en de stad.
  • Het platform wil de binnenstadbewoners met elkaar in contact brengen.
  • Wij willen samen met de andere binnenstad-organisaties, zoals de winkeliersvereniging, ervoor zorgen dat de stad leefbaar wordt voor iedereen.
  • Wij kunnen namens de bewoners aanvragen doen om projecten te verwezenlijken, denk daarbij aan kerstversiering, een braderie, samen gymen of extra groen.
  • Wij kunnen helpen bij het opzetten van werkgroepen en/of ze ondersteunen.
  • Behalve vergaderingen, organiseren wij ook werkbezoeken voor en door de bewoners, excursies of binnenstadborrels.

Aan de slag

Arnhem6811 werkt met de spelregels voor de Arnhemse Wijkaanpak. In een latere fase kijken we of een aanvullende afsprakenlijst noodzakelijk is. Je kunt dan denken aan bevoegdheden van het bewonersplatform.

We zijn na de succesvolle bewonersbijeenkomst van 11 april 2015 met een aantal zaken aan de slag gegaan:

1) Duidelijke en heldere communicatie op deze website en onze Facebook-pagina.Later dit jaar gaan we aan de slag met een wijkblad.

2) Oprichting van een aantal projectgroepen: Zorg en WelzijnWonen en Veiligheid en Groen en Onderhoud.

Voor meer geplande activiteiten, vragen we je de agenda te raadplegen. Mailen met of voor informatie mag altijd via info@arnhem6811.nl.

Mijn naam is Marcel van Empel, ik ben 57 jaar oud en woon sinds negen jaar in de Velperpoortslangstraat. Jarenlang heb ik met veel plezier de hele wereld bevaren als Maitre D’Hotel bij Holland Amerika Lijn, ook heb ik twee discotheken gehad in de binnenstad van Groningen. Helaas zit ik al ruim 23  jaar in de WAO, verwegen een zwaar verkeersongeluk.

Na velen jaren niks doen was ik het zat, om alleen maar commentaar vanaf de zijkant te leveren. Bij het bewonersplatform Arnhem6811 kun je daadwerkelijk wat betekenen voor je woonomgeving. Al kan de impact minuscuul zijn, je bent betrokken en je ontmoet medebewoners van de wijk 6811.

Mijn ambitie is dat onze wijk een fijne groene omgeving blijft waarin bewoners en (horeca)ondernemers plezierig samen werken en leven. Binnen de kerngroep ben ik verantwoordelijk voor de website en communicatie via Facebook.

Ik ben bereikbaar via marcelvanempel@arnhem6811.nl

Onze namen zijn Mirre Borger en Serge Portier, heerlijk  samenwonend tussen de Rijn en de Eusebius en wij geloven beiden heel sterk in “mogelijkheden en willen” en vooral in combinatie met”samen”, vandaar dat wij dit bewonersinitiatief willen steunen met ons kunnen en dat is “voelen en glimlachen”.

Ik ben Nienke Ross, 29 jaar en woon en werk nu ongeveer 7 jaar in de binnenstad. Ik werk bij het Openbaar Ministerie als parketsecretaris. Daarnaast sta ik in het weekend regelmatig achter de kassa of in de garderobe bij Luxor Live en ben ik secretaris bij D66 Arnhem.

Binnen de kerngroep ben ik secretaris. Ik wil graag dat de binnenstad een prettige omgeving blijft waarin bewoners en ondernemers samen werken en leven. Het platform kan daarin een bemiddelende en voortrekkersrol spelen. Daarnaast kan het platform richting de politiek het standpunt van de bewoners kenbaar maken over alle veranderingen die eraan zitten te komen. 

Mijn naam is Xavier Maurer, ik woon sinds 3 jaar in de binnenstad. Ik ben in de binnenstad gaan wonen vanwege de levendigheid en de goede verbindingen. Arnhem 6811 is een levendig stukje Arnhen en daar hou ik van. Wonen, winkelen, cultuur, uitgaan, groen: alles wat de stad te bieden heeft komt er samen. Ik vind het leuk om mijn bijdrage te leveren aan een leefbare binnenstad. Naast het visitekaartje van Arnhem is het namelijk ook een woonwijk. Omdat ik meer betrokken wilde zijn bij de ontwikkelingen in de binnenstad ben ik aanvankelijk begonnen in de werkgroep groen en openbare ruimte, nu hou ik me met dezelfde onderwerpen bezig in het kernteam. Ik werk veel met en voor overheden als adviseur, deze kennis zet ik graag bij het platform ‘aan de andere kant’ in voor het belang van de binnenstadbewoners.
Ik ben te bereiken via xaviermaurer@arnhem6811.nl

Mijn naam is Lars Berk en ik woon sinds 2013 in Arnhem6811, het Coehoornkwartier. Momenteel studeer ik aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. In Nijmegen volg ik de studie: Ondernemerschap & Retail Management. Mede doordat ik Arnhem en leuke stad vind, ben ik er blijven wonen.

Daarnaast is de stad levendig en alles is op loopafstand te bewandelen. Het lekkerste is dat je nooit rekening hoeft te houden met bus- en treintijden. Wanneer ik wel de trein pak, is dat geen probleem, het Centraal Station is om de hoek.

Na mijn meeloopstage bij Platform Binnenstad Arnhem, ben ik bij het bewonersplatform Arnhem6811 gekomen. Ik vind het belangrijk dat de binnenstad en 6811 eromheen een fijne plek blijft waar gewoond kan worden. De binnenstad is de meest bijzondere plek om te wonen, omdat hier alles bij elkaar komt: toerisme, uitgaanspubliek, werkende en wonende. Ik zet mij graag in, om de stakeholders van de stad, met elkaar te verbinden.

Mijn naam is Marion Lenselink, ik woon sinds 2004 met veel plezier in het centrum van Arnhem, de Zuidelijke Binnenstad. Ik ben een geboren en getogen Arnhemse, woon alleen en heb een dochter van 32 jaar.

In het verleden als wijkmedewerker, bij de gemeente Arnhem, was ik betrokken bij meerdere bewonerswijkplatformen als notulist. Door deze functie heb ik al enige tijd ervaring met bewonersplatformen.

Momenteel werk ik nog steeds bij gemeente Arnhem, nu als receptiemedewerker. Het is een ontzettend leuke baan, ik geniet van alle soorten contacten met de bewoners van Arnhem. In mijn vrije tijd zwem ik bij: Invaliden Sportvereniging Arnhem, kortweg, ISVA, waar ik regelmatig meehelp als vrijwilliger.

Sinds één jaar ben ik lid van het kernteam van bewonersplatform Arnhem6811, door alle positieve geluiden die ik over het bewonersplatform heb gehoord, heb ik me aangemeld, na een aantal maanden proefdraaien, ben ik niet meer weggegaan. Ik kan de positieve geluiden bevestigen, een kleine club zeer enthousiaste mensen die echt voor hun “wijk” gaan op een erg positieve manier en samenwerken met andere stakeholders van de wijk. Ik ben erg blij dat ik hier mijn steentje in kan en mag bijdragen.

Je kan me mailen via: Marionlenselink@arnhem6811.nl

Projectgroep

De projectgroep bestaat uit bewoners die de wijk 6811 een warm hart toedragen en zich hiervoor inzetten.

Diverse zaken zoals o.a. groen, afval, onderhoud, verkeer, zorg, welzijn en veiligheid komen ter sprake. Maar ook de (komende) projecten van de Gemeente Arnhem, zoals nu de Zuidelijke binnenstad, en de ondergrondse containers. Regelmatig gaan we de wijk in en spreken met diverse bewoners of nodigen ze uit om mee te praten over hun wijk. Hierdoor signaleren we eerder problemen en staan we ook klaar voor andere vragen. Hiermee word ook de basis voor gesprekken met derden gelegd, zoals o.a. de Gemeente Arnhem.

De Projectgroep komt op zijn tijd samen om de lopende en komende zaken/projecten e.d. te bespreken met elkaar. Daar van uit gaan een aantal bewoners zich verder inzetten, genaamd een subgroep.

Omdat 6811 best wel een grote wijk is en ook het centrum van Arnhem, is het heel fijn om zich op deze wijze in te zetten. Ook de contacten met andere bewoners zijn hierdoor zeer aangenaam en men hoort en ziet ook wat er bij de bewoners leeft.

We zitten ook geregeld met elkaar te praten over de Wijk Actie Punten 2016/2017 (WAP) welk je hier kunt lezen.

Wij staan altijd open voor alle 6811 bewoners met een idee, een verbetering, hun vragen of iets anders.

Wil je meer weten of gewoon eens een vergadering bijwonen of misschien ook actief mee praten over een WAP punt of onze projectgroep?

Men kan ons altijd bereiken via: info@arnhem6811.nl

Stuur ons een bericht!

2 + 10 =