Over ons.

Samen met de bewoners, zetten we ons in om wonen in de binnenstad van Arnhem fijn te maken en houden. Samen ontplooien we activiteiten vanuit de thema’s wonen, veiligheid, groen, onderhoud, zorg en welzijn. Het platform Arnhem 6811 stelt de binnenstadbewoners centraal en is faciliterend. We betrekken en stimuleren bewoners mee te doen aan een mooie binnenstad.

We zijn na de succesvolle bewonersbijeenkomst van 11 april 2015 met een aantal zaken aan de slag gegaan:

Dit kan op allerlei manieren:

  • Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor de politiek als het gaat om zaken als de wijziging van het bestemmingsplan of de parkeertarieven.
  • Het platform is een spin in het web tussen de bewoners, de organisaties en de stad.
  • Het platform wil de binnenstadbewoners met elkaar in contact brengen.
  • Wij willen samen met de andere binnenstad-organisaties, zoals de winkeliersvereniging, ervoor zorgen dat de stad leefbaar wordt voor iedereen.
  • Wij kunnen namens de bewoners aanvragen doen om projecten te verwezenlijken, denk daarbij aan kerstversiering, een braderie, samen gymen of extra groen.
  • Wij kunnen helpen bij het opzetten van werkgroepen en/of ze ondersteunen.
  • Behalve vergaderingen, organiseren wij ook werkbezoeken voor en door de bewoners, excursies of binnenstadborrels.

Aan de slag

Arnhem6811 werkt met de spelregels voor de Arnhemse Wijkaanpak. In een latere fase kijken we of een aanvullende afsprakenlijst noodzakelijk is. Je kunt dan denken aan bevoegdheden van het bewonersplatform.

We zijn na de succesvolle bewonersbijeenkomst van 11 april 2015 met een aantal zaken aan de slag gegaan:

1) Duidelijke en heldere communicatie op deze website en onze Facebook-pagina.Later dit jaar gaan we aan de slag met een wijkblad.

2) Oprichting van een aantal projectgroepen: Zorg en WelzijnWonen en Veiligheid en Groen en Onderhoud.

Voor meer geplande activiteiten, vragen we je de agenda te raadplegen. Mailen met of voor informatie mag altijd via info@arnhem6811.nl.

Mijn naam is Marcel van Empel, ik ben 57 jaar oud en woon sinds negen jaar in de Velperpoortslangstraat. Jarenlang heb ik met veel plezier de hele wereld bevaren als Maitre D’Hotel bij Holland Amerika Lijn, ook heb ik twee discotheken gehad in de binnenstad van Groningen. Helaas zit ik al ruim 23  jaar in de WAO, verwegen een zwaar verkeersongeluk.

Na velen jaren niks doen was ik het zat, om alleen maar commentaar vanaf de zijkant te leveren. Bij het bewonersplatform Arnhem6811 kun je daadwerkelijk wat betekenen voor je woonomgeving. Al kan de impact minuscuul zijn, je bent betrokken en je ontmoet medebewoners van de wijk 6811.

Mijn ambitie is dat onze wijk een fijne groene omgeving blijft waarin bewoners en (horeca)ondernemers plezierig samen werken en leven. Binnen de kerngroep ben ik verantwoordelijk voor de website en communicatie via Facebook.

Ik ben bereikbaar via marcelvanempel@arnhem6811.nl

Ik ben Renzo (40) en woon ondertussen al weer meer dan 14 jaar in de binnenstad van Arnhem. Ik die jaren heb ik de binnenstad zien opbloeien. Hoewel er af en toe wat problemen zijn woon ik nog altijd met veel plezier in de stad. Om wat terug te kunnen doen heb ik me in 2019 aangemeld als vrijwilliger bij Arnhem6811. Misschien wel precies op het goede  moment. Er waren was wisselingen en we moesten ons een beetje opnieuw uitvinden. Door corona liep alles wat anders maar toch zijn we bezig om onze nieuwe draai te vinden. 
Je kunt me bereiken via renzo@arnhem6811.nl.

Hi! Ik ben Ela Franzke en 26 jaar oud. In 2017 ben ik gaan samenwonen in het centrum van Arnhem en tegenwoordig woon ik in de Bastionstraat. Op Hogeschool van Hall Larenstein in Velp ben ik in 2016 begonnen met de opleiding Bos- en Natuurbeheer met specialisatie Mens en Natuur. Hiernaast volg ik een minor Eventmanagement aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 2017 ben ik ook vaak te vinden in Luxor Live, wellicht heb je wel eens een drankje bij mij aan de bar besteld! Ik heb het altijd leuk gevonden om naast studie en werk nog wat extra’s te doen en er werd gevraagd of ik interesse had om mij bij Arnhem6811 aan te sluiten. Vanaf oktober 2020 draai ik mee met het team. Ik notuleer bij de vergaderingen en ik zet mij in voor een groene stad, want van een groene leefomgeving word ik heel gelukkig!

Hey! Ik ben Job Vogel (51), getrouwd met Berbera en vader van drie kinderen. Ik ben geboren en getogen Arnhemmer, en na wat omzwervingen via Amsterdam en Oosterbeek terug in het centrum van Arnhem. Ik doceer concept-ontwikkeling voor nieuwe Media aan HAN (Academie IT & Mediadesign) en mijn vrije tijd breng in graag door in mijn werkplaats. Binnen 6811 houdt ik mij voornamelijk bezig met veiligheid en groen, ik heb een zwak voor klimaat adaptatie en urban-farming en denk dat op beide vlakken nog veel te behalen valt.

Mijn naam is Bert de Jong, geboren in Amsterdam in de vorige eeuw , woon samen met Rita (getrouwd) en ben vanaf 1981 woonachtig in de regio Arnhem. Heb opleiding aan hogeschool voor elektrotechniek in Amsterdam gevolgd.Verder heb ik vastgoed opleiding (HBO) later in Utrecht genoten, ben ook register Makelaar en taxateur (Beëdigd in 1999 ). Ik ben bestuurder en of directeur geweest in aantal instellingen of organisaties in Arnhem. Wij hebben geen kinderen en daarom ben ik ik actief op het gebied van diverse stichtingen in Arnhem.(Stichting Koningsdag Arnhem, Stichting Viering 4 en 5 mei , Stichting Bridge to Liberation, Stichting Arnhem Ambassadeurs, Stichting Trolley Arnhem, Stichting Arnhemse linie, Stichting Enjoy en Learn Arnhem, en diverse raden van Advies.) . Ik heb iets met Arnhem ik voel mij op mijn plek zeker bij het platform 6811 nu ik op het mooie Audrey Hepburn plein uitkijk.

Mijn naam is Leo Berrevoets, ik ben geboren en getogen in Amsterdam en woon sinds 2008 in Arnhem.

Ik woon hier samen met mijn vrouw, 2 dochters (14 en 16) en hond Siepp.
Vanaf 2008 tot 2017 ben ik werkzaam geweest bij de gemeente Arnhem als Projectmanager Vastgoed en gebiedsontwikkeling, vanuit die functie heb ik de stad (en de politiek) in Arnhem goed leren kennen en heb ik een breed netwerk in de stad op kunnen bouwen. 
Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Sportbedrijf Arnhem B.V. als Manager Vastgoed & Exploitatie, een portefeuille met sportaccommodaties over de hele stad. Tevens zijn we als Sportbedrijf ook betrokken bij de grotere sportevenementen die in de stad plaats (kunnen) vinden. Vaak vinden deze evenementen in het Centrum plaats.
Sinds 2016 wonen wij in het Centrum van Arnhem, (Paradijs), een fantastische mooie locatie vlak naast de Eusebiuskerk. Vanuit mijn functie, interesse en ambitie wil ik graag mijn bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomgeving in het Centrum, recent ben ik aangesloten bijzet kernteam van 6811.
Ik hoop op die manier, samen met de andere vrijwilligers, mijn steentje te kunnen bijdragen. 

Projectgroep

De projectgroep bestaat uit bewoners die de wijk 6811 een warm hart toedragen en zich hiervoor inzetten.

Diverse zaken zoals o.a. groen, afval, onderhoud, verkeer, zorg, welzijn en veiligheid komen ter sprake. Maar ook de (komende) projecten van de Gemeente Arnhem, zoals nu de Zuidelijke binnenstad, en de ondergrondse containers. Regelmatig gaan we de wijk in en spreken met diverse bewoners of nodigen ze uit om mee te praten over hun wijk. Hierdoor signaleren we eerder problemen en staan we ook klaar voor andere vragen. Hiermee word ook de basis voor gesprekken met derden gelegd, zoals o.a. de Gemeente Arnhem.

De Projectgroep komt op zijn tijd samen om de lopende en komende zaken/projecten e.d. te bespreken met elkaar. Daar van uit gaan een aantal bewoners zich verder inzetten, genaamd een subgroep.

Omdat 6811 best wel een grote wijk is en ook het centrum van Arnhem, is het heel fijn om zich op deze wijze in te zetten. Ook de contacten met andere bewoners zijn hierdoor zeer aangenaam en men hoort en ziet ook wat er bij de bewoners leeft.

We zitten ook geregeld met elkaar te praten over de Wijk Actie Punten 2016/2017 (WAP) welk je hier kunt lezen.

Wij staan altijd open voor alle 6811 bewoners met een idee, een verbetering, hun vragen of iets anders.

Wil je meer weten of gewoon eens een vergadering bijwonen of misschien ook actief mee praten over een WAP punt of onze projectgroep?

Men kan ons altijd bereiken via: info@arnhem6811.nl

Stuur ons een bericht!

9 + 4 =