Over het wijkbudget

Iedere wijk in Arnhem krijgt van de gemeente een bepaald budget. Het doel hiervan is om de leefbaarheid te verbeteren. Dus om de wijk mooier of groener te maken, of bewoners met elkaar te verbinden. Voor 2021 is er een budget van 21.000 euro. Het kernteam van bewonersplatform Arnhem6811 beheert het budget en bepaalt waar het geld aan wordt uitgegeven. Er zijn wel een aantal spelregels en voorwaarden verbonden aan het wijkbudget.

Jouw idee is altijd welkom!

Heb jij een leuk initiatief of idee, maar weet je niet of het haalbaar is? Geen probleem! Laat het ons weten en wij kijken of wij jou kunnen helpen met tips, ons netwerk en/of een financiële bijdrage. Wij stimuleren elke aanvraag: groot of klein, normaal of gek. Zo maken we als bewoners onze wijk nóg leuker!

Hoe werkt het?

1. Heb je een idee? Mooi, wij zijn benieuwd!

2. Vul het aanvraagformulier op deze pagina in

3. Ons bewonersplatform bespreekt jouw aanvraag

4. We laten jou weten wat we van jouw idee vinden

Voorbeeld van initiatieven

● Dankzij het wijkbudget zijn er schaaktafels geplaatst aan het Johnny van Doornplein en aan het Gele Rijdersplein.

● Op initiatief van bewoners is het openbare speeltuintje bij de Sint Walburgiskerk opnieuw ingericht, onder andere met een moestuin. Dit is betaald uit het wijkbudget.

● Bewoners toverden het braakliggende terrein bij het Coehoornpark om tot een gezellige groenplek. Iedere 1e zaterdag van de maand kun je meehelpen met het onderhoud en genieten van koffie en lunch. Het wijkbudget maakt dit mogelijk.

● Enkele bewoners toverden het kale gemeentelijke groen aan de Rodenburgstraat om tot een vrolijk en gekleurd plantsoen. Dat is mede mogelijk gemaakt door het wijkbudget.

Vul het aanvraagformulier in

Je mag het aanvraagformulier op papier printen en invullen. Of vul hieronder het online aanvraagformulier in.