We kunnen in de binnenstad onze lol op, deze zomer! De gemeente Arnhem gaat komende twee maanden aan de slag op een groot aantal wegen. Het leidt tot afsluitingen, omleidingen én overlast.

De eerste omleiding waar we in postcodegebied 6811 mee te maken hebben, is deze week in gang gezet: de Onderlangs vanuit Oosterbeek is afgesloten in verband met wegwerkzaamheden bij de Blauwe Golven. Verkeer uit Oosterbeek wordt via de Utrechtseweg en Utrechtsestraat naar de Centrumring geleid.

Het is een begrijpelijk alternatief, maar het is geen alternatief. De omleiding leidt tot grote verkeersdrukte en opstoppingen. De route langs het station is niet in staat om al dit verkeer adequaat af te handelen.
De afsluiting van de Onderlangs duurt nog tot 18 augustus.

Naast de afsluiting bij de Blauwe Golven komen er nog een paar ingrijpende wegwerkzaamheden bij in het centrum.

Weerdjesstraat
Van 29 juli tot en met 6 augustus wordt het riool en asfalt vervangen op de Weerdjesstraat tot en met de Oranjestraat. Het asfalt is versleten en is aan vervanging toe. Autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers kunnen gebruik maken van de fietspaden.

De parkeerplaatsen die alleen te bereiken zijn via de Weerdjesstraat, Trans, het Eusebiusplein en de Oranjewachtstraat, zijn tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar.

Willemstunnel
Vanaf vrijdag 18 augustus is er groot onderhoud aan de Willemstunnel. In 2021 is er nog aan de tunnel gewerkt. Omdat de tunnel zoveel gebruikt wordt is het asfalt aan vervanging toe. De tunnel is twee weekeinden in augustus dicht.

Van 18 augustus 20.00 uur tot 21 augustus 05.00 uur en van 25 augustus 20.00 uur tot 28 augustus 05.00 uur is de tunnel afgesloten. Autoverkeer wordt langs Luxor naar het Nieuwe Plein geleid.

“Kan niet anders”
“We vinden het als gemeente vanzelfsprekend ook heel vervelend, maar het kan niet anders”, aldus wijkwethouder Bob Roelofs. “We kiezen er juist voor om deze werkzaamheden in de zomer te laten plaatsvinden, zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben. Het zijn werkzaamheden die toch moeten gebeuren.”