De gemeente Arnhem wil het Willemsplein de komende jaren verbeteren. Directe aanleiding om het Willemsplein aan te pakken zijn knelpunten in het verkeer, zoals de doorstroom van busverkeer. Om die reden wordt het busstation opnieuw ingericht.

Het Willemsplein is de laatste jaren erg ‘versteend’: groen heeft plaats gemaakt voor asfalt. Van een plein is niet echt meer sprake.
“We willen van het Willemsplein weer een levendig plein maken”, aldus de gemeente.

Goed om te weten: er is nog geen uitgewerkt schetsontwerp voor het Willemsplein. De gemeente wil eerst graag suggesties hoe het plein verbeterd kan worden.

Van 18 tot 21 april staat er een opvallende rode container op het Willemsplein waar u naar binnen kunt lopen. Door middel van prikken op een kaart van het Willemsplein kunt u meedenken over: wat is goed, wat kan beter en wat mist u op het Willemsplein? Daarbij kunt u denken aan onderwerpen als oversteekplaatsen, de fietspaden, groen en schaduw op het plein en het stallen van fietsen.

De rode container is geopend op:
u Dinsdag 18 april van 8.00 – 17.00 uur
u Woensdag 19 april van 8.00 – 17.00 uur
u Donderdag 20 april van 11.00 – 20.00 uur