AFSCHEID VAN EEN ICOON
 
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Helaas heeft Arnhem6811’er van het eerste uur Mars van Empel het besluit genomen om een punt te zetten achter zijn activiteiten bij Arnhem6811.
Laat één ding duidelijk zijn: zonder Marcel was er helemaal geen bewonersvereniging in de binnenstad geweest! Marcel nam het initiatief om Arnhem6811 op te richten en samen met andere bewoners van de binnenstad op te komen voor de belangen van binnenstadsbewoners.
En dat heeft Marcel met verve gedaan! Ook wanneer actieve leden door verhuizing Arnhem6811 verlieten of wanneer dingen weer eens minder makkelijk te realiseren waren dan we graag zouden willen:
Altijd was er Marcel, die met zijn optimistische hands-on mentaliteit zijn schouders eronder zette om toch dingen voor elkaar te krijgen in de binnenstad. Vergroenen van de binnenstad? Marcel! Aanpakken van weesfietsen? Marcel. Wethouder aan zijn jasje trekken bij problemen? Marcel.
Afijn. Die lijst is eindeloos lang uit te breiden. Marcel van Empel was jarenlang de grote motor achter alle activiteiten van Arnhem6811. Maar helaas gaat het niet meer. Toenemende rugklachten zorgen ervoor dat Marcel een stapje terug moet doen.
Bij Arnhem6811 snappen we zijn beslissing, maar man, wat gaan we hem missen! Marcel: heel, heel, heel erg bedankt voor al je inzet in de afgelopen jaren! Het ga je goed!!


Wat een loftrompet! Dank 🙏
Het was een moeilijke beslissing: afscheid nemen van Arnhem6811. Het heeft me namelijk zoveel gegeven/gebracht.
Ik heb 3 burgemeesters, vele wethouders, raadsleden, voorzitters, bestuurders en ambtenaren leren kennen. Heel veel bewoners ontmoet en vrienden gemaakt. Ik stap er in ieder geval rijker uit toen ik begon.
We hebben veel mooie en leuke dingen gerealiseerd in de binnenstad. Daarbij werkten we samen met de ondernemers.
Trots ben ik op het groenplan, dat we samen met de ondernemers van PBA en de gemeente hebben uitgewerkt. Ruim 300 groen-elementen zijn geplaatst. Dat viel zelfs de Europese unie op. Een mooi “bewonersinitiatief van bottom up”. We stond op een longlist, helaas niet de shortlist gehaald.
Niet iedereen was blij met ons groen. Ik was verbaasd en dacht: groen is altijd goed, maar er blijkt dus ook 50 tinten groen te zijn. Fascinerend hoe mensen dan reageren.
Natuurlijk heb ik ook een partij rare mensen ontmoet. Achteraf realiseerde ik: die heb je ook nodig, dat houd je scherp.
Ook ben ik blij dat we vier keer per jaar een mooie wijkkrant maken. En dat ik een paar weken geleden nog bewoners kon verrassen met een DIPA-pas. Kerstpakketten uitdelen was ook altijd een feest.
Verder was het natuurlijk leuk hoe andere gemeenten kwamen kijken hoe een bewonersplatform en ondernemersplatform samen kunnen werken. Leuk om anderen in je keuken laten kijken!
Tot slot wil ik ook wel een puntje van kritiek geven. De Blauwe golven en het Gelerijdersplein waren participatieprojecten waar je als bewoner grijze haren van krijgt. Dan zit je echt 15 maanden te vergaderen en komen we met een mooi, gedegen en gedragen voorstel, doen de raad en het college er niks mee! Frustrerend is dat.
Is er leven na Arnhem6811? “Ja”, kan ik volmondig zeggen. Er is geen zwart gat gelukkig. Ik ga me verder inzetten voor de Huurders Organisatie Portaal Arnhem. HOP Arnhem was mijn andere vrijwilligerswerk.
Ik ben blij om 3 nieuwe leden te zien bij mijn laatste vergadering van Arnhem6811. Dat is het mooie van wonen in het centrum. Het is een komen en gaan van bewoners. Er is altijd wat te doen in de binnenstad.
Vrienden, ik ga jullie missen! Maak er iets moois van en ik zie jullie vast wel ergens in onze fantastische binnenstad.
Dank voor alles!
Groet Mars