Afsluiting Rijnkade!
 
De afgelopen paar maanden hebben we samen met de gemeente veel inzet gepleegd op de onderkade. Racen, gevaarlijk rijgedrag en veel overlast werd er geconstateerd.
Mede door de aanhoudende klachten van ondernemers en omwonenden zijn er verkeersborden geplaatst tussen de John Frostbrug en de Boterdijk. Tussen 16.00 uur en 06.00 uur is men in dit gedeelte enkel welkom voor bestemmingsverkeer; namelijk de scheepvaart. Een overtreding van dit verkeersfeit kost je 109 euro.

Er komt een tijdelijk parkeerverbod op het lage deel van de Rijnkade. Met de maatregel hoopt de gemeente de overlast van jongeren die met snelle auto’s over de kade scheuren tegen te gaan.

De maatregel geldt in eerste instantie voor een periode van twee maanden. Auto’s mogen na 16.00 uur niet meer op de Lage Kade geparkeerd worden. Op de kade bevinden zich in totaal 130 parkeerplaatsen.

Wethouder Roeland van der Zee (VVD) maakte de maatregel gisteren bekend in de gemeenteraad. Na vragen vanuit de raad zei Van der Zee dat het tot volgend jaar duurt voor er een definitieve oplossing komt om racen op de kade tegen te gaan.

Komend jaar wordt een groot deel van de Rijnkade opnieuw ingericht. Tussen de Blauwe Golven en de Nieuwstraat gaat de kade op de schop. Bij de uitwerking van de plannen wordt de huidige overlast op de kade meegenomen.

Giovanni Visser (PvdA) stelde voor om de kade met een slagboom af te sluiten om auto’s op die manier de toegang tot de kade te ontzeggen als ze daar niets te zoeken hebben. Van der Zee zegde toe dat hij dat idee meeneemt in de plannen voor de herinrichting van de Rijnkade.

De maatregel die nu genomen is, is een direct gevolg van de wandeling die burgemeester Marcouch vorige week samen met omwonenden van de Rijnkade maakte. Marcouch wilde van de bewoners weten waar voor hen de grootste pijn zit en wat hun ideeën zijn om de overlast van racende auto’s en intimiderend patsergedrag tegen te gaan.

Het voorstel om parkeren in de avond te verbieden, werd door een aantal bewoners als suggestie aan Marcouch meegegeven.