Het Gele Rijders Plein ligt in het centrum van Arnhem. De afgelopen jaren zijn er verschillende ideeën geweest om het plein een nieuw gezicht te geven. Het meest recente plan uit 2017, waar ook de gemeenteraad van Arnhem mee heeft ingestemd, knipt het plein op in twee delen. De kant van het plein met de AKU-fontein tot aan het Willemsplein wordt een plek met veel reuring. De fontein wordt opgeknapt en de pergola verdwijnt. De kant van het plein richting Looierstraat krijgt een groene parkachtige invulling. Gouden kubus Op de plek van de pergola komt een goudgele kubus van ongeveer 13 meter hoog. Deze kubus is tijdelijk van aard en komt in de pergola te staan. De verwachting is dat de kubus, die is opgebouwd uit steigermateriaal met daaromheen een transparant doek, ongeveer een jaar op die plek staat. In de kubus zullen verschillende evenementen en activiteiten worden georganiseerd. De precieze programmering is nog niet bekend. Na dat jaar moet duidelijk zijn wat de definitieve invulling wordt op die plek.

Documenten
Het plan voor het Gele Rijders Plein, juli 2017 (pdf, 2,36MB)
Het inpratieboek voor het Gele Rijders Plein, maart 2017 (46,85MB)

© Copyright 2018 – arnhem6811.nl | WebDesign by Maatwerk24

© Copyright 2018 – arnhem6811 | WebDesign by Maatwerk24 | Privacy Statement