Binnenstadbewoners gezocht!

Voor de volgende bewonersvergadering van Arnhem6811, hét platform voor de belangen van de binnenstadbewoners van Arnhem, zoeken we betrokken bewoners. Op maandag 29 juni komen de werkgroepen Zorg & Welzijn, Groen & Onderhoud, Wonen & Veiligheid en Communicatie bij elkaar om een aantal belangrijke zaken te bespreken.

Zo zijn wij bijvoorbeeld door de gemeente Arnhem gevraagd mee te denken over het nieuwe huisvuilplan voor de binnenstad. Ondergrondse containers, meerdere ophaaldagen, wat is het beste voor de binnenstad? Wij zijn daarom op zoek naar bewoners, voornamelijk van de noordelijke helft van het centrum, die hierover hun licht willen laten schijnen.

De werkgroep Zorg & Welzijn is op dit moment in gesprek met Driegasthuizen en de Kohlmanstichting om te bekijken of er een vast zorgloket in de binnenstad kan komen. Ondertussen wil de werkgroep Zorg & Welzijn nog meer plannen uitwerken en daarbij kunnen ze nog wel wat extra hulptroepen gebruiken.

Andere plannen waarbij de werkgroepen actieve bewoners kunnen gebruiken zijn:

– Het opzetten van een Whatsapp-groep. Buurtbewoners kunnen elkaar zo attent maken op zaken die spelen in de buurt, samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden     bij de politie.
– Het uitbrengen van een wijkkrant.
– Een sportief initiatief om voornamelijk ouderen aan het bewegen te krijgen en tegelijkertijd uit hun (mogelijke) isolement te halen.

Daarnaast heeft Arnhem6811 een wijkbudget om initiatieven in de binnenstad te ontplooien. Heb je samen met buurtbewoners een leuk idee of wil je een gezamenlijke activiteit voor je straat of de wijk organiseren? Doe dan een aanvraag voor een bijdrage! Het gaat vooral om het “samen doen”, actieve inzet en betrokkenheid in de wijk.

Woon jij in postcodegebied 6811 én wil je actief en positief meedenken over de ontwikkeling van een mooiere binnenstad? Kom dan naar de speciale bewonersvergadering – werkgroepen op maandag 29 juni om 19.30 uur in “In de Weerd” aan de Weerdjesstraat 168.

Voor meer informatie over Arnhem6811 verwijzen we je graag naar onze website: www.arnhem6811.nl.