images (12)
Je moet elkaar leren kennen om er wat van te maken.” De eerste bijeenkomst van ons initiatief liet zien hoeveel meer creativiteit en energie we uit onze, nu al bruisende, gemeenschap kunnen halen. In ontmoetingsplek ‘In de Weerd’ spraken we over een grote verscheidenheid aan thema’s. Onder het genot van heerlijke koffie/thee en cake werd er gebrainstormd over Groen en Openbare Ruimte, Wonen en Veiligheid, en tenslotte Zorg en Welzijn. Ook Hans Giesing, (oud) wijkwethouder van de binnenstad, het Spijkerkwartier en Elderveld, bracht ons een bezoek.

Hij benadrukte dat de binnenstad niet alleen een plek is voor bedrijven en organisaties, maar ook een plek waar mensen wonen. Deze bewoners zijn voor de gemeente meer dan mensen waar je iets van kunt vragen, het zijn ook mensen waar je mee moet praten. De dialoog met de burger is ook voor de politiek belangrijk, om beleid te voeren met draagvlak. Gepraat werd er zeker, en altijd met de vertaalslag van denken naar doen. De denkers en doeners die aanwezig waren, zijn van alle leeftijden en maatschappelijke achtergronden. Ondanks deze verscheidenheid, was de sfeer gemoedelijk en durfden veel mensen de microfoon ter hand te nemen. Sterker nog, juist die verscheidenheid zorgde voor een kruisbestuiving van inzichten en oplossingen. Wat duidelijk naar voren kwam, is dat zelf iets bijdragen echt geen bijbaan hoeft te zijn. Zo kan een gesprekje met je buren al helpen om vereenzaming tegen te gaan. Of misschien laat je wel je telefoonnummer achter bij een paar vertrouwde buurtgenoten, zodat er bij noodgevallen altijd snel iemand klaar staat. Natuurlijk kun je ook helpen bij prachtige initiatieven zoals Fruit & Veggies for All, of een evenement organiseren in het Stadspark Coehoorn. De fundering waar het allemaal op rust is verbondenheid: want om er samen iets van te maken moet je elkaar eerst leren kennen. Arnhem 6811 heeft laten zien dat de bundeling van onze krachten ontzettend veel potentieel heeft!

download
De initiatiefgroep v.l.n.r. Thea van Vulpen, Marcel van Empel, Mirre Borger, Matthijs Piris, Serge Portier, Simon Kuypers en Nienke Ross