Buurtcentrum Dag Hamelen

4

Buurtcentrum Dag Hamelen.
In hartje Arnhem zijn wij, Renée en Egbert, vol energie een buurtcentrum gestart, genaamd Dag Hamelen. Wij ontvangen graag bezoek op elke doordeweekse dag tussen 10 en 16 uur.

Ligging.
Dag Hamelen is gevestigd in de Walburgiszaal. Adres St Walburgisplein 45. 

Symboliek.
De naam Hamelen heeft een symbolische betekenis: Het verwijst naar het sprookje van de gebroeders Grimm genaamd ‘De rattenvanger van Hamelen’. De fluitspeler verzamelt een groep om zich heen en trekt daarmee de wijde wereld in. Ook Dag Hamelen trekt met gastvrijheid en persoonlijke aandacht mensen aan om hen vervolgens met de wereld om hen heen kennis te laten maken.
Dag staat voor begroeting en ontmoeting. 

Ontmoeting.
In het centrum van de stad ligt ons kleinschalige buurtcentrum, bereikbaar voor iedereen, ook met een rolstoel. In de Walburgiszaal ontmoeten mensen elkaar in een veilige, vertrouwde omgeving.
Wijkbewoners zijn hier welkom voor ontspanning en ontmoeting. 

Activiteiten.
Wij maken gebruik van de unieke ligging in het centrum van Arnhem. Zo gaan we iedere vrijdag naar de markt om vis te kopen. Er is altijd tijd om met anderen te kletsen, een spelletje te doen of samen een cryptogram op te lossen. Voor leerlingen van de nabijgelegen basisschool stellen wij trouwens het podium in de zaal ter beschikking, zodat ook anderen af en toe kunnen genieten van een ongekunsteld optreden van de kinderen.

3

Achter de Walburgiszaal ligt een stadstuin (van het Binnenstadsplein).
Wij bieden onze bezoekers de gelegenheid om daarin te werken of te luieren. Er is een kruidenhoek en er zijn leuke plekjes om te gaan zitten. 

Speciaal voor wijkbewoners organiseren we in samenwerking met buurtvereniging Arnhem6811 en Rijnstad:

Inloopmiddag op dinsdag 26 juli van 15.00 tot 17.00 uur voor kennismaking en een praatje met elkaar.

Graag tot ziens,

1Renée en Egbert

info@daghamelen.nl

www.daghamelen.nl 

Op vertoon van deze folder ontvangt u van ons een kop koffie, thee of een kom soep (soep op maandag en donderdag) gratis.

Ook geldig tijdens de inloopmiddagen van onze buurtvereniging.

Deze actie loopt tot 1 oktober 2016.